preskoči na sadržaj

Osnovna škola Kraljevica

Upis prvih razreda osnovne škole

PRIJAVE ZA UPIS U PRVI RAZRED - ŠKOLSKA GODINA 2022./2023.


Pozivamo roditelje/staratelje djece školskih obveznika da izvrše prijavu djeteta u prvi razred osnovne škole.

1. Obveznici su djeca rođena od 1. travnja 2015. do 31. ožujka 2016. godine.

2. Prijavu moraju izvršiti i roditelji/staratelji djeteta kojem je prošle školske godine odgođen upis u osnovnu školu

3. Zahtjev za uvrštenje djeteta u popis školskih obveznika mogu predati roditelji/staratelji djeteta rođenog od 1.travnja 2016. do 31. prosinca 2016., zbog prijevremenog upisa u prvi razred osnovne škole.

4. Prijavu trebaju izvršiti i roditelji/staratelji djeteta kojemu je zdravlje teško oštećeni ili sa višestrukim teškoćama u razvoju , za koje žele ostvariti pravo privremenog oslobađanja obveze upisa u 1. razred osnovne škole.

Upisno mjesto Osnovne škole Kraljevica definirano je upisnim područjima za matičnu školu u Kraljevici i za Područne škole u Šmriki i Križišću.

Djeca koja će polaziti OŠ KRALJEVICA (matična škola) ili PODRUČNU ŠKOLU ŠMRIKA ili PODRUČNU ŠKOLU KRIŽIŠĆE pripadaju upisnom području OŠ KRALJEVICA, Strossmayerova 35, 51 262 Kraljevica.

Molimo Vas da prijave (matična škola, PŠ Šmrika, PŠ Križišće) izvršite u razdoblju od 24. siječnja 2022. do 28. siječnja 2022. putem elektroničke pošte na e-mail pedagoginje Barbare Peranić (barbara.peranic2@gmail.com) u vrijeme kada Vam odgovara ili iznimno na telefonski broj 051/281-212 (u razdoblju od 24. siječnja 2022. do 28. siječnja 2022.) od 8:00 do 13:00 sati.

Prijava treba sadržavati:

1. ime i prezime djeteta

2. datum i mjesto rođenja

2. OIB djeteta

3. adresu prebivališta/boravišta

4. napomenu ako se radi o djetetu s teškoćama u razvoju

5. adresu elektroničke pošte oba roditelja i brojeve telefona/mobitela oba roditelja.

Veselimo se dolasku novih učenika!

Ravnatelj:

Davor Juriša, prof.

DOSTUPNI DOKUMENTI:

Zahtjev za prijevremeni upis

Informacije vezane uz upis

Plan upisa u prvi razred

Javni poziv za upis u prvi razred

 

 

 

 

 


OSNOVNE INFORMACIJE VEZANE UZ UPIS U PRVI RAZRED OSNOVNE ŠKOLE ZA ŠKOLSKU GODINU 2019./2020.


DOKUMENTI:

Obavijest za roditelje

Zubna-putovnica PGŽ

Upitnik za roditelje

Izvod iz kartona za odabrane liječnike_pedijatre_2020

IzjavaCOVID19

 

Prijave za upis u prvi razred OŠ KRALJEVICA

Dragi roditelji budućih prvašića,

prijave za upis u prvi razred za školsku godinu 2021./2022. održat će se od 25. do 29. siječnja 2021. godine. U nastavku donosimo informacije o upisima i načinu prijave.

INFORMACIJE O PRIJAVI

Prijave za upis u Osnovnu školu Kraljevica provodit će se elektroničkim i telefonskim putem zbog trenutne epidemiološke situacije.

Poveznica za prijavu djeteta je:  https://forms.gle/8ZV6o5ArfMonvLra7​ 

Obrazac je potrebno ispuniti do 29. siječnja. 

Bit će potrebno priložiti dokument s OIB-om i adresom djeteta. Ako dijete ima svoju osobnu iskaznicu, tada je dovoljno priložiti presliku iste, ako nema, potrebno je priložiti rodni list/izvadak iz matice rođenih i presliku osobne iskaznice roditelja s adresom na kojoj je dijete prijavljeno ili potvrdu o mjestu prebivališta/boravišta djeteta. Također, osim kontakt broja roditelja bit će važno navesti adresu elektroničke pošte barem jednog roditelja. S daljnjim tijekom utvrđivanja psihofizičkog stanja djeteta radi upisa u prvi razred osnovne škole roditelji će biti upoznati nakon prijave. Za sva pitanja stojimo na raspolaganju na broju telefona  051 281 212 ili na e-mail ban.pedagog@gmail.com (pedagoginja škole)

 

ŠKOLSKI OBVEZNICI

u prvi razred školske godine 2021./22. upisuju se djeca koja do 1. travnja 2021. godine imaju navršenih šest godina života, odnosno djeca rođena od 1. travnja 2014. godine do 31. ožujka 2015. godine, kao i djeca kojoj je u prethodnoj školskoj godini odgođen upis ili su privremeno oslobođena od školovanja ili iz drugih razloga nisu upisana u osnovnu školu, a školski su obveznici.

 

PRIJEVREMENI UPIS

Iznimno, za dijete rođeno od 1. travnja 2015. do 31. prosinca 2015. godine, roditelj/skrbnik može najkasnije do 31. ožujka 2021. godine podnijeti zahtjev za uvrštenje djeteta u popis školskih obveznika pisanim putem ili osobno Upravnom odjelu za odgoj i obrazovanje Primorsko-goranske županije, Rijeka, Riva 10 ili elektronskom poštom na adrese meri.varqa@pgz.hr   ognjen.simis@pgz.hr  ili ingrid.mrdjen@pgz.hr

Uz obrazloženi zahtjev roditelj/staratelj prilažu: presliku osobne iskaznice roditelja ili potvrdu o promjeni mjesta prebivališta ili boravišta i mišljenje stručnog tima predškolske ustanove o psihofizičkom stanju djeteta ako je dijete bilo uključeno u predškolski program. Upravni odjel za odgoj i obrazovanje donosi rješenje o prijevremenom upisu za pojedino dijete na temelju mišljenja stručnog povjerenstva za utvrđivanje psihofizičkog stanja djeteta PGŽ-a. Obrazac zahtjeva za prijevremeni upis je u prilogu.

 

UTVRĐIVANJE PSIHOFIZIČKOG STANJA DJECE I LIJEČNIČKI PREGLED

Prije upisa u školu Stručno povjerenstvo će utvrditi psihofizičko stanje djece koje će se održati u prostorijama OŠ Kraljevica, a liječnički pregled djece obavit će dr.Miljana Šegulja  u dispanzeru Crikvenica broj telefona 051 784 774)

Roditelji/staratelji će o terminima pregleda biti obaviješteni putem oglasne ploče u vrtiću Orepčić Kraljevica, elektroničkom poštom ili telefonskim putem.

 

ODGODA UPISA

Stručno povjerenstvo škole predložit će Upravom odjelu odgodu upisa u 1. razred osnovne škole osobito ako:

 • procijeni na temelju neposrednoga pregleda i dostavljene dokumentacije o psihofizičkom stanju djeteta da bi odgoda upisa pozitivno utjecala na djetetov psihofizički razvoj,
 • se dijete nalazi ili će se početkom nastavne godine nalaziti na liječenju ili rehabilitaciji u zdravstvenoj ustanovi u trajanju duljem od mjesec dana, ali samo u slučaju da u zdravstvenoj ustanovi u kojoj će se dijete liječiti/rehabilitirati nije organizirana nastava ili ako je dijete uključeno u rehabilitacijske postupke koji će prema procjeni stručnjaka značajno utjecati na njegov psihofizički razvoj.

 

PRIVREMENO OSLOBAĐANJE DJETETA OD UPISA

Privremeno oslobađanje djeteta od upisa u prvi razred osnovne škole ostvaruje dijete kojemu je zdravlje teško oštećeno ili ima višestruke teškoće. Zahtjev za privremeno oslobađanje od upisa u prvi razred osnovne škole Upravnom odjelu podnosi roditelj/staratelj djeteta. Zahtjev se dostavlja  pisanim putem ili osobno Upravnom odjelu za odgoj i obrazovanje Primorsko-goranske županije, Rijeka, Riva 10. ili elektronskom poštom na adrese meri.varqa@pgz.hr   ognjen.simis@pgz.hr  ili ingrid.mrdjen@pgz.hr

Uz Zahtjev je  obvezno prilaže: preslika osobne iskaznice roditelja ili potvrdu o promjeni mjesta prebivališta ili boravišta, rješenje o ostvarivanju prava po posebnim propisima, medicinsku dokumentaciju o zdravstvenom i razvojnom stanju djeteta te nalaz, odnosno mišljenje jedinstvenog tijela vještačenja.

Obrazac zahtjeva za privremeno oslobađanje  je u prilogu.

 

 

UPIS DJETETA U ŠKOLU DRUGOG UPISNOG PODRUČJA

Ukoliko iz nekog razloga želite upisati dijete u našu školu, a ne pripadate našem upisnom području, molimo vas  da predbilježite dijete u školu koju pripada, a nama na e-mail ban.pedagog@gmail.com  Zahtjev za upis.

Zahtjev za upis djeteta u školu drugog upisnog područja je u prilogu.

 

 

PRILOŽENI DOKUMENTI:

 

 1. Više informacija o upisima možete potražiti na:  www.pgz.hr
 2. Javni poziv Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje Primorsko goranske županije

https://www2.pgz.hr/doc/dokumenti/2020/obrasci/skolstvo/Poziv-planupisa2021-22.pdf

 1. Informacije o upisu

https://www2.pgz.hr/doc/dokumenti/2020/obrasci/skolstvo/Informacija-upisi-21-22.pdf

 1. Obrazac Zahtjeva za prijevremeni upis

https://www.udukz.hr/datoteke/DD/Obrazac%206%20-zahtjev%20za%20prijevremeni%20upis.pdf

 1. Obrazac Zahtjeva za privremeno oslobađanje od upisa u prvi razred

https://www.udukz.hr/datoteke/DD/Obrazac%206-zahtjev%20za%20privremeno%20osloba%C4%91anje%20upisa%20u%20prvi%20razred.pdf

 1. Zahtjev za upis djeteta s drugog upisnog područja

/upload/os-podmurvice-ri/images/static3/1556/File/Zahtjev%20za%20upis%20drugih%20upisnih%20podrucja.doc

 

 

Ponavljamo

Za sva pitanja stojimo na raspolaganju na broju telefona  051 281-212 ili na e-mail ban.pedagog@gmail.com(kontakti pedagoginja  Škole).

 


TERMINI TESTIRANJA DJECE ZA UPIS U I. razred školske godine 2020./21.

Upravni odjel za odgoj i obrazovanje PGŽ na osnovu mišljenja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo donijelo je mjere za provođenje aktivnosti vezane uz utvrđivanje  psihofizičkog stanja djeteta i u školskim ustanovama.

Testiranje će se obaviti 27. i 28. svibnja 2020.

27.04. je premješten za 27. 05. 2020.

28.04. je premješten za 28.05. 2020.

Sati iz nevažećeg datuma u travnju  su „preslikani“  u nove datume u svibnju. ( oni koji su bili predviđeni za 14.00 sati dolaze u to vrijeme, isto tako oni koji su bili naručeni za 16.30 )

Mjere prilikom testiranja:

 • održavati fizičku udaljenost (najmanje 1,5 m)
 • pojačati higijenu ruku (dezinfekcija ruku kod ulaska i izlaska u ustanovu) te,  koristiti vlastitu olovku kod pisanja testa
 • odgoditi dolazak (djece i roditelja) s povišenom tjelesnom temperaturom i/ili respiratornim smetnjama te osoba sa sumnjom na zarazu COVID-19,
 • redovito prozračivati prostorije.

Za dodatne informacije nazovite psihologinju na broj 0993558593 ili pedagoginju na broj 0981845000

Ravnatelj:

Davor Juriša,prof.


Sistematski pregled kod školskog liječnika:

Prilikom odlaska na liječnički pregled potrebno je ispuniti obrazce koji su u prilogu.

UPUTE ZA UPISNIKE U PRVI RAZRED

UPITNIK ZA RODITELJE

IZVOD IZ ZDRAVSTVENOG KARTONA

IZJAVA COVID-19

 


 

PRIJAVE ZA UPIS U I. RAZRED

od 27. siječnja do 31. siječnja 2020. godine

     za djecu rođenu od 1. travnja 2013. do 31. ožujka 2014. kao i za djecu kojoj je prošle godine odgođen upis, a školski obveznici su.    

                                   

Ponedjeljak, od 9.00 do  14.00 sati u uredu pedagoginje

od 14.00 do 18.00 sati u uredu defektologinje

Utorak, srijeda, četvrtak i petak : 9.00 do 12.00 sati (u uredu pedagoginje)

 

Za  prijavu donijeti preslike sljedećih dokumenata:

1. presliku osobne iskaznice roditelja ili potvrdu o promjeni mjesta prebivališta     odnosno boravišta

2. presliku djetetova rodnog lista ili izvoda iz matice rođenih (ne mora biti nov)

3. OIB djeteta

4. Rješenje o odgodi upisa (ako je lani odgođen)

Prijavu za dijete vrši roditelj/skrbnik; dijete ne treba biti prisutno. Prilikom prijave roditelj će dobiti   termin za sistematski pregled liječnice i termin za utvrđivanje psihofizičkog stanja koje se provodi u školi.

 • Prijave  za djecu koja do 31. ožujka 2020. ne navršavaju  šest godina a  za koju  roditelji žele ostvariti pravo prijevremenog upisa, vrše se u isto vrijeme na istom mjestu, s istim dokumentima (roditelj će dobiti informacije što treba dalje učiniti)
 • Za odgodu upisa također je potrebno obaviti cijeli postupak (koji počinje navedenom prijavom djeteta). Roditelji/skrbnici  koji namjeravaju podnijeti.
 • Zahtjev za privremeno oslobađanje od upisa također dolaze na prijave u školu (isti termini 27.-31. siječnja, isto mjesto)

Dodatne informacije – u školskom dispanzeru (nadležna liječnica Miljana Šegulja, dr. med., tel. 784-774  ili  na stranici Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje Primorsko-goranske županije

Ravnatelj:

Davor Juriša,prof.

 

Sukladno Pravilniku o postupku utvrđivanja psihofizičkog stanja djeteta, učenika te sastavu stručnoga povjerenstva ("Narodne novine" broj 67/2014.) djeca rođena od 01. travnja 2013. do 31. ožujka 2014. godine obvezna su pristupiti upisu u prvi razred osnovne škole prema upisnim područjima za svaku osnovnu školu, a prema prijavljenom mjestu prebivališta odnosno boravišta djeteta. Prijave djeteta za upis provodit će se od 27. do 31. siječnja 2020. godine u osnovnim školama najbližim mjestu prebivališta/boravišta.

Postupak utvrđivanja psihofizičkoga stanja djece radi upisa u prvi razred osnovne škole provodi se u razdoblju od 31. ožujka do 15. lipnja tekuće godine. Iznimno od navedenog roka, djeca s već utvrđenim teškoćama u razvoju trebaju pristupiti utvrđivanju psihofizičkog stanja radi upisa u prvi razred osnovne škole u vremenu od 01. veljače do 15. travnja tekuće godine kako bi im se pravovremeno odredila programska i profesionalna potpora.

Sukladno odredbama Zakona o sustavu državne uprave („Narodne novine“ broj 66/2019) pojedini poslovi državne uprave iz nadležnosti ureda državne uprave biti će od 1. siječnja 2020. godine povjereni županijama. Izmjenama i dopunama Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi i Zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju poslovi državne uprave iz područja odgoja i obrazovanja će od 1. siječnja 2020. godine biti povjereni Upravnom odjelu za odgoj i obrazovanje Primorsko-goranske županije. Slijedom toga, postupak upisa u prvi razred osnovne škole za školsku godinu 2020./2021. će od početka iduće godine biti u nadležnosti Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje Primorsko-goranske županije.

Obzirom da je postupak preuzimanja poslova i nadležnosti ureda državne uprave, te definiranje potrebnih administrativnih i tehničkih detalja u tijeku, detaljne i precizne informacije, javni poziv, te plan upisa u prvi razred osnovne škole biti će na odgovarajući način objavljeni i dostavljeni osnovnim školama, dječjim vrtićima i školskim ambulantama početkom 2020. godine.


Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
IZDVOJILI SMO...

Raspored zvonjenja

1. SAT :   8.15 -  9.00
2. SAT :   9.05 -  9.50

veliki odmor
3. SAT : 10.10 - 10.55
4. SAT : 11.00 - 11.45
5. SAT : 11.50 - 12.35
6. SAT : 12.40 - 13.25
7. SAT : 13.30 - 14.15
8. SAT : 14.20 - 15.05

9. SAT : 15.10 - 15.55

KORISNI LINKOVI

Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
CMS za škole logo
Osnovna škola Kraljevica / , HR-51262 Kraljevica / www.os-kraljevica.skole.hr / ured@os-kraljevica.skole.hr
preskoči na navigaciju