2022-06-05 11:40:49

Završni izlet na Brijune i Pulu

Učenici 4.a i 4.b. išli su na završni izlet 24.svibnja 2022. u Nacionalni park Brijuni i posjet akvariju u Puli.

Krenuli smo u 7:30 i nakon dva sata vožnje autobusom iz Kraljevice stigli smo u Fažanu, mjesto u Istri. Bilo je sunčano pa je vožnja brodom bila ugodna. Iskrcali smo se na Velikom Brijunu. Izlet smo započeli turističkim vlakićem do safari parka. Vidjeli smo: vesele zebre, slonicu Lanku, jelene, koze, ljamu i magarce. U Nacionalnom parku nije dopušteno hranjenje životinja. Naučili smo da je na Brijunima najstarije stablo masline na Mediteranu i saznali smo da je na njima boravio Josip Broz Tito, a kasnije je i prvi hrvatski predsjednik tu održavao brojne sastanke. Danas se na Brijunima održavaju kazališne predstave. Vidjeli smo zaštitni znak otočja  pričljivog kakadua Kokija, a isto tako posjetili i čamčarnicu. Posjetili smo i Titov muzej i vidjeli poznati auto Cadilac. Napravio sam tri video zapisa i jako puno fotografija za uspomenu.

Drugi dio izleta proveli smo u Puli u razgledavanju Akvarija. Tamo smo mogli vidjeti puno riba, morskog psa, kornjače i školjke. Na kraju smo posjetili veliku arenu u Puli gdje smo napravili zajedničku fotografiju.

         Bilo nam je lijepo i puno toga smo naučili o kulturnim znamenitostima nacionalnog parka. Na povratku u autobusu smo se zabavljali i pjevali. Umorni i zadovoljni u večernjim satima vratili smo se svojim kućama.

Tomislav Briški, 4.a razred


Osnovna škola Kraljevica