2021-11-22 10:20:57

Virtualna večer poezije i proze o Vukovaru

eTwinning projekt Grad, to smo mi!

18. studenog obilježava se Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i žrtvu Škabrnje.

Tom prigodom partneri u eTwinning projektu Grad, to smo mi! održali su putem zoom platforme Virtualnu večer poezije i proze o Vukovaru.

U projektu sudjeluju 24 škole s ciljem poučavanja osnovnoškolaca kako postati boljom osobom, kako razvijati toleranciju za mir, prepoznavati važnost odgovornosti pojedinca u društvu, razvijati nacionalni i kulturni identitet, i strategije rješavanja sukoba kao građanin u Republici Hrvatskoj.

      Večer je počela uvodnom riječju voditelja projekta Daria Abrama i Renate Glavice, a potom su učenici škola koje sudjeluju u projektu recitirali stihove i prozne tekstove posvećene Vukovaru – gradu heroju.

Našu školu predstavila je Nina Oštarić, učenica 8. b razreda pod mentorstvom profesorice Natalije Blažević Frlan,  recitirajući tekst Siniše Glavaševića, Priča za roditelje.

Recitali i krasnoslovi u svim prisutnima izazvali su dirljive emocije, a posebnu emociju prenijela je profesionalna pripovjedačica Elizabeta Alković koja je uz glazbenu pratnju pročitala Priču o gradu Siniše Glavaševića.

Učenici su na dostojanstven način izrazili pijetet prema žrtvama Domovinskog rata.

...Nikada narod zaboravit neće... ...Vukovar...

Natalija Blažević Frlan


Osnovna škola Kraljevica