2021-10-08 19:25:15

Europski dan jezika obilježen sudjelovanjem u eTwinning projektu We celebrate European Day of Languages

Učenici šestih razreda naše škole zajedno sa svojim vršnjacima iz Europe obilježili su 26. rujna 2021. godine, odnosno Europski dan jezika sudjelujući u eTwinning projektu We celebrate European Day of Languages.

 Zajedno su sa svojim europskim vršnjacima slavili jezičnu raznolikost kontinenta s više od 200 jezika i dijalekata, 24 službena jezika EU i tri pisma. 

U projektu sudjeluju učenici iz 18 europskih zemalja. Učenici su na svom jeziku izrađivali i pisali čestitke povodom Europskog dana jezika u digitalnom obliku, ali i rukom pisane. Svaka čestitka morala je sadržavati riječi tolerancija, različitost i mir. Svoje smo čestitke izložili na razrednom panou, a one najljepše poslali svojim projektnim partnerima iz OŠ Pavao Belas, čije smo čestitke i sami primili. Učenici su morali pronaći i tri najduže riječi u svom jeziku i snimiti njihov izgovor kako bi ih čuli i učenici iz ostalih zemalja. Nažalost, nismo uspjeli sudjelovati u zajedničkom kvizu zbog tehničkih problema, ali smo ipak naučili neke riječi iz drugih jezika, sklopili nova poznanstva, razvili našu kreativnost i digitalnu pismenost te jezične vještine. Cilj projekta ja da učenici postanu svjesniji značaja jezične raznolikosti i važnosti tolerancije.

 

 

Natalija Blažević Frlan, prof.


Osnovna škola Kraljevica