preskoči na sadržaj

Osnovna škola Kraljevica

 > Naslovnica

Dobrodošli na web stranice Osnovne škole Kraljevica!

Ovdje možete pronaći korisne informacije o radu škole, školskim aktivnostima i radove naših učenika. 


Vijesti

Plesnim koracima do još jedne pobjede

Autor: Licia Grohovac, 15. 2. 2022.

Županijsko natjecanje u plesu

        9. veljače 2022. u 10 sati u sportskoj dvorani OŠ Kraljevica održano je Županijsko natjecanje u plesu.

U ocjenjivanju mladih plesačica sudjelovala su 3 suca, a to su Dorotea Zubović, Tihomir Ciglar i Gordan Kižar. Suci su bili vrlo ljubazni pa smo ih pitali koji su njihovi glavni kriteriji za ocjenjivanje plesača. Otkrili smo da imaju tri glavna i jedina kriterija, a to su: plesna sposobnost, stupanj koreografije i ukupan dojam.

     Prvi nastup izvele su izvrsne plesačice iz Osnovne škole Kraljevica, a  nastupom faraonki oduševile su suce svojim sposobnostima. Jedni od dojmova koje su nam rekle je da su zadovoljne svojom izvedbom i da im je bilo lakše u okruženju svoje škole.

Druge na redu bile su plesačice iz Osnovne škole Ivana Gorana Kovačića iz Delnica. Dobile su puno pohvala na naprednom radu. Možemo se složiti da je i u jednoj i u drugoj ekipi bilo malo treme, ali ta trema ih je samo pogurala naprijed i odlično su odradile svoj posao.

Drugo mjesto zauzele su plesačice Osnovne škole Ivana Gorana Kovačića, a prvo mjesto plesačice s domaćeg terena Osnovne škole Kraljevica. Još dugo se hodnicima škole širilo veselje zbog uspjeha naših učenica.

       U 11:15 na red su došle i ekipe iz srednjih škola, no prije početka predsjednik Saveza školskih sportskih društava Primorsko-goranske županije, ujedno i ravnatelj škole, Davor Juriša održao je govor u kojem je naglasio kako je ove godine po prvi puta Županijsko natjecanje u plesu održano uživo te da svim plesačima iz ove kategorije želi puno uspjeha i sreće.

U ovoj kategoriji su sudjelovale četiri ekipe, po dvije ekipe iz 1. riječke hrvatske gimnazije te po jedna iz Gimnazije Andrije Mohorovičića i Salezijanske gimnazije, no samo je jedna odnijela prvo mjesto, a to je ekipa iz 1. riječke hrvatske gimnazije.    

     Zahvalni smo svima na sudjelovanju i prekrasnim koreografijama, a osobito mentorima. Plesne grupe oduševljene su svojim dostignućem i novim iskustvom. Ravnatelj se još jednom zahvalio svim sudionicima.

Hvala svima na sudjelovanju do sljedećeg puta.

 

 

PIŠE: Karla Miler, 8.a
Tražilica
IZDVOJILI SMO...

Raspored zvonjenja

1. SAT :   8.15 -  9.00
2. SAT :   9.05 -  9.50

veliki odmor
3. SAT : 10.10 - 10.55
4. SAT : 11.00 - 11.45
5. SAT : 11.50 - 12.35
6. SAT : 12.40 - 13.25
7. SAT : 13.30 - 14.15
8. SAT : 14.20 - 15.05

9. SAT : 15.10 - 15.55

KORISNI LINKOVI

Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
CMS za škole logo
Osnovna škola Kraljevica / , HR-51262 Kraljevica / www.os-kraljevica.skole.hr / ured@os-kraljevica.skole.hr
preskoči na navigaciju